Guide: Dessa 5 modeinfluencers måste du följa

De svenska influencerna är en skattkista för den som letar efter inspiration. De bjuder på mängder av olika klädstilar, så här finns bokstavligen något för alla smaker. Vi har listat några av alla svenska influencer du borde följa på Instagram för att få maximalt med inspiration i flödet.

Kenza Zouiten, @kenzas

Kenza Zouiten började blogga redan 2006. Idag är hon 27 år gammal och Sveriges mest inflytelse- och framgångsrika influencer inom modebranschen. Hon har i dagsläget över 1 miljon följare på Instagram och uppdaterar sin blogg dagligen. Men det tar inte slut där. 2013 startade hon sitt eget klädmärke Ivyrevel, där hon från början till skrivande stund har varit med och designat kläderna. Kenza har en stilsäker och varierad klädstil, och klär sig såklart ofta i kläder från sitt eget märke.

Angelica Blick, @angelicablick

Angelica Blick började sin resa som influencer genom sin blogg där hon tidigt postade innovativa outfitbilder. Hennes följarskara växte snabbt och idag har hon över 1 miljon följare på Instagram, där man inte heller kan undgå hennes intresse för att resa och upptäcka världen. Det finns nog få som har en så stor garderob för badkläder, som hon har. Under åren har Angelica haft en rad designsamarbeten med olika klädmärken, däribland uppskattade kollektioner för Bik Bok.

Victoria Törnegren, @victoriatornegren

Med en avskalad men ack så stilsäker klädstil har Victoria Törnegren tagit modevärlden med storm. Hon är beviset för att vi ska satsa på basplaggen i garderoben, och att det snyggaste som finns ibland är en jeans, en t-shirt och en skinnjacka. Victorias Insstagramflöde är för dig som gillar den skandinaviska, rena, stilen men fortfarande se turkosa hav och vita stränder – hon reser nämligen mestadels av tiden. Victoria är även sambo med influencern Erik Forsgren. De båda har liknande klädstil och vi ser dem ofta posera tillsammans på bilder.

Andreas Weinås, @andreasweinas

En bubblare i sammanhanget med strax över 130K följare på Instagram. Andreas Weinås jobbar som redaktör på tidningen King Magazine och chefredaktör för hemsidan Manolo, som ger mode- och stiltips för män. På Andreas Instagram ser vi ett flöde av bilder som alla håller samma goda kvalitet. Här sätts den välklädda mannen i centrum, han som klär sig i aningen traditionellt i kostym, rock och har ett tycke för klockor. Vi gillar vad vi ser!

Hanna Friberg, @hannalicious

Hanna Friberg, mer känd som Hannalicious, har bloggat över 10 års tid och hennes fokus ligger på mode. Sedan 2017 har hon designat framgångsrika kollektioner för NA-KD, där plagg ofta säljer slut på minuten. Hanna gillar, som många andra influencers, att resa men är alltid noga med att dela med sig av modeinspiration oberoende var i världen hon befinner sig. Hannas klädstil är tuff och aningen sportig, med feminina detaljer.

Drömmer du om en karriär i modebranschen? Ansök till Innovative Fashion Management i Stockholm