Foto: Stock
Text; Maja Frick

Idag finns det många podcasts inom många olika områden, även inom mode. Sätt på en podcast och få ny kunskap om någonting utan att ens behöva lyfta ett finger. För den som är intresserad av mode och vill lära sig mer om det har vi listat fem poddar som kan inspirera dig, ge dig mer kompetens och motivera dig till att ta steget in i modebranschen. 

1. Mode & Livsstilspodden

Mode & Livsstilspodden drivs av Kristina Tjäder och Anna Blom. Den här podcasten fokuserar på “klimatsnack för modenördar och livsnjutare”. I podcasten pratar Anna och Kristina om klimatfrågor och vad man kan göra för att miljöpåverkan ska bli så liten som möjligt, främst inom modevärlden. De ställer frågor som ingen vill ställa och som kan vara obekväma att svara på, men som ändå är väldigt viktiga för vårt klimat. Just nu kommer ett nytt avsnitt varje fredag. 

2. Modepodden

Modepodden är en podd om det skandinaviska modet och trender. I podden kan du höra trendspaningar, intervjuer med etablerade modeprofiler och tips. Förnärvarande kommer det inga nya avsnitt, men i podden arkiv finns det 124 avsnitt som du kan lyssna och lära dig massor av. 

3. Ecofashionista

Ecofashionista drivs av sociala medieprofilerna Angelica Zetterström och Erika Kvarnlöf. I avsnitten hör du dem prata om hållbart mode och kommer med tips på hur du blir en “ekochic ecofashionista” utan att påverka miljön negativt. Varje avsnitt är ungefär 30 minuter och podden har ett långt arkiv. 

4. Stilsnack 

I den här podden hör du Katarina Althin och Jannice Wistrand prata om mode, inredning och stil. De pratar om både mode och inredning, så för dig som har intresse för båda är denna podd perfekt för dig. Deras första avsnitt sändes 2017 så du har många avsnitt att lyssna ikapp. 

5. Säker stil podden

Ebba K von Sydow och Emilia de Poret snackar varje torsdag om mode. Här diskuteras trender, stiltips och annat som de tycker gör livet värt att leva. Lyssna på avsnitt med namnen “Modekris i TV”, “Stilsäkra julklappar, prinsen och drömklänningen” och “Klädkod: “metoo”. Välj och vraka. deras arkiv som går ändå tillbaka till 2016. 

6. Stil

Sveriges Radio P1 pratar i podden med namnet Stil om djupet i det som kan verka ytligt. Här får du lyssna på lite längre avsnitt där de går in på djupet av mode. Ansvarig utgivare är Nina Glans.

Starta din karriär i modebranschen genom Innovative Fashion Management