I artikelserien ”Fashion Freshmen” fokuserar vi på ett antal av våra ambitiösa deltagare i Innovative Fashion Management – en kreativ branschkurs som hjälper modeälskare till en karriär inom den konkurrenskraftiga modebranschen. Genom utbildning från relevanta personer i branschen lär du dig branschen och stärker ditt nätverk så att du är redo att sätta din prägel på den svenska modebranschen. Vi har pratat med deltagaren Kathrine Schmidt Lauritsen från Team 1 i Århus och frågat om hennes drömmar och mål om att delta i Innovativ Fashion Management.

Varför har du valt att söka in på Innovative Fashion Management?

“Jag valde att ansöka till Innovative Fashion Management eftersom jag nyligen har startat mitt eget varumärke Meshes of Meraki, som jag arbetar med att bygga, utveckla och marknadsföra. Jag tänker att kursen därför var uppenbar för mig att delta i, i förhållande till det faktum att jag fortfarande är i början av min entreprenörsresa.”

Vad hoppas du att du tar med dig från kursen?

“Jag hoppas få mer professionell kunskap inom modebranschen, samt några goda råd och vägledning om hur jag bäst kan marknadsföra mitt varumärke när grunden läggs ordentligt och mitt sortiment har blivit lite större.”

Vilka projekt är du själv inblandad i inom modeindustrin?

“Inom branschen jobbar jag bara med mitt eget varumärke, som har en studio i Snoghøj vid Little Belt. Här utvecklas och produceras just nu alla mönster. Huvudfokus ligger på hållbara textilier, såsom GRS-certifierad återvunnen polyester tillverkad på plastflaskor och Piñatex som är ett läderalternativ tillverkat av cellulosafibrer och extraherat från ananasblad. De kommande designen kommer att läggas ut på webbshoppen i december och inkluderar av Gots-certifierad ekologisk bomull.

Jag är också just nu i dialog med en av mina leverantörer om att producera textilier med eget tryck i början av 2019, vilket jag bland annat experimentera med att utveckla i programmet Illustrator. På samma sätt kommer min webbshop/webbplats att uppgraderas till en nyare version med en mer modeorienterad layout i början av nästa år; Det ser jag väldigt mycket fram emot.”

Vad drömmer du om att uppnå i modebranschen? Var vill du hamna?

“Jag drömmer om att förvärva några bra och hälsosamma B2B-relationer med relevanta modebutiker runt om i världen; först och främst här i Europa. Och så hoppas jag naturligtvis att Meshes of Meraki i framtiden kommer att vara ett varumärke med en stark CSR-politik och en gedigen uppförandekod.”

Varför tycker du att man ska ansöka till Innovative Fashion Management?

“Om du på något sätt är intresserad av entreprenörskap och mode är Innovative Fashion Management rätt val. Här möter du branschfolk personligen som generöst delar med sig av sina erfarenheter och kunskaper.”

Drömmer du om att arbeta i modebranschen? 
Läs mer om kursen och ansök här under: