Om 2 månader är 2023 här. Ännu ett minnesvärt mode-år är avslutat och nu blickar vi framåt. Hur ser modet ut nästa år? Vi på Innovative Fashion Management har trendspanat och hittat sju plagg och stilar som kommer synas på gator och torg nästa år. Dopamin och milleniumskiftet är två ord att lägga på minnet.

Blair Waldorf-style
Nästa års tar Blair Waldorfs garderob över gatorna. En stilren kontorsstil där “To-Go-plagget” är den kritvita skjortan.

Bob Ross tavlor och ROYGBIV
Färger i alla dess former. Akvarell- & målarfärger och regnbåge. Plagg som utlöser dopamin. Exempelvis färgen limegrön kommer att trenda.

Cargobyxor med stora fickor
Skippa handväskan och tajta byxor. Nästa år kommer pösiga byxor i kamouflerade färger att trenda. Luftiga material och designade med stoooora fickor.

Maxibyxor & Maxikjol
Hejdå lera och regn. År 2023 ska nederdelen vara ända ner till marken. Det mest fashionabla är att gå på plagget, men det svenska vädret kan bli ett hinder. Tur då att höga sneakers kommer vara trendigt även nästa år!

Prickigt, prickigt, prickigt
Lavalampor, dalmatiner och nyckelpigor är nästa års inspiration. Prickar, stora som små. Symmetriska som asymmetriska.

Sjöjungfru-vibe
Havsskumgrönt, ljuslila och lättrosa. YK2-skiftet (Year 2000), millennieskiftet. Glänsande material, baguette-väskor och färgglada solglasögon.

Underkläder som syns
BH och bikini under kavaj lever vidare nästa år. Det ska synas både ovanför byxkanten och under överdelen.